ADHD

Als je ADHD hebt, kan het moeilijk zijn om taken bij te houden en te voltooien. Je kunt ook moeite hebben met aandacht en concentratie. Soms kun je ook hyperactief zijn en moeite hebben met het beheersen van je impulsen. Meer dan de helft van de gediagnosticeerde kinderen heeft ook typische symptomen van volwassenen en voldoet daardoor aan de diagnosecriteria, hoewel de hyperactiviteit en impulsiviteit met de leeftijd kan verminderen.

 

Hoe kan het zijn om met ADHD te leven?
  • Je kunt problemen hebben met het opletten, wat bijvoorbeeld blijkt uit het vergeten van dagelijkse activiteiten zoals winkelen, schoonmaken, eten, rekeningen betalen etc.
  • Het kan zijn dat je moeilijkheden ondervindt om je activiteitsniveau te beheersen als reactie op verschillende situaties, dus het kan te hoog of te laag zijn.
  • Je kunt impulsief zijn, wat de vorm kan aannemen van sterke en moeilijk te beheersen emotionele reacties, of je kunt moeite hebben om naar anderen te luisteren en om te gaan met ongestructureerde situaties die reflectie en overweging vereisen.
  • Je hebt misschien moeite met het maken van plannen en dingen onthouden, en merkt dat je snel de focus en interesse verliest.
  • Je hebt misschien moeite om punctueel te zijn.
  • Je kunt gemakkelijk geïrriteerd raken en moeite hebben met je relaties met familie en vrienden.
  • Je slaapt misschien slecht en op de verkeerde momenten
  • Je kunt vastlopen in tv-series en games.

ADHD is een afkorting voor Attention Deficit Hyperactivity Disorder. ADD is ADHD maar zonder de hyperactiviteit en met de nadruk op aandachtsproblemen. ADHD gecombineerd met DCD (Developmental Coordination Disorder) wordt gekenmerkt door grote motorische problemen en soms problemen met perceptie. Mensen met ADHD kunnen ook andere neuropsychiatrische functionele beperkingen hebben, zoals Tourette, het syndroom van Asperger of een obsessieve compulsieve stoornis. Het is niet ongewoon voor mensen met ADHD om leerproblemen te hebben, evenals problemen met lezen en schrijven.


Hulpmiddelen van QuoVadis kunnen je dagelijks leven gemakkelijker maken

We gebruiken structuur en routines om je te helpen een eenvoudiger dagelijks leven te creëren. Als je ADHD hebt, is het belangrijk om routines te maken rond zaken als slapen, maaltijden, vrije tijd en huishoudelijke taken. Je hebt misschien hulp nodig om punctueel te zijn, of je nu op school zit of naar je werk gaat, of in je privéleven. Je hebt ook hulp nodig bij het starten van dingen en gemotiveerd raken. Als je eenmaal een goede structuur in je dagelijkse leven hebt, zul je merken dat je leven op veel manieren eenvoudiger wordt. Je zult merken dat je relaties met familie en relaties zullen verbeteren, terwijl je tegelijkertijd onafhankelijker wordt, wat op zijn beurt leidt tot een verbeterd vertrouwen.

Bij QuoVadis hebben we een aantal hulpmiddelen die orde en structuur brengen in je dagelijks leven. Zowel jij als je naasten kunnen dagelijkse routines invoeren in onze verschillende kalenders, die je zullen helpen om onafhankelijker en beter te worden in timemanagement, terwijl je ook gemotiveerder bent om meer aan verschillende activiteiten deel te nemen.

Handige producten

Memo Timer

MEMO Dayboard

HandiCalendar

Scroll naar boven