Onderzoek en bewijs

Onderzoek toont aan dat de cognitieve hulpmiddelen van Abilia gebruikers een meer bevredigend leven geven

Onderzoeksstudies leveren sterk bewijs dat de cognitieve hulpmiddelen van Abilia gebruikers ondersteunen bij het structureren en beheren van hun dagelijks leven, het nemen van controle en meer vertrouwen, onafhankelijkheid en participatie in het dagelijks leven en beroepsleven geven. Zodat onze gebruikers een aangenamer leven kunnen leiden. De studies concluderen ook dat het aanbieden van cognitieve hulpmiddelen aan gebruikers de kwaliteit van het dagelijks leven verbetert, de mogelijkheid biedt om meer te werken en meer voldoening schenkt aan familieleden, verzorgers en klinisch personeel.


Word onafhankelijk en neem deel aan de samenleving

Het gebruik van de hulpmiddelen van Abilia draagt ​​bij aan een grotere onafhankelijkheid, vergemakkelijkt het zelfstandig leven, stelt gebruikers in staat het dagelijkse leven te beïnvloeden en op gelijke voet deel te nemen aan de samenleving.

Gebruikers hebben het gevoel dat ze minder ondersteuning nodig hebben en minder afhankelijk zijn van anderen om hun dagelijks leven te plannen en te beheren en voelen zich meer gemotiveerd en bereid om initiatieven te nemen en deel te nemen aan leukere activiteiten. De gebruikers merken dat ze meer initiatieven nemen om te communiceren en contact te maken met andere personen. De mogelijkheid om een ​​goed leven te leiden en deel te nemen aan de samenleving, op school en op het werk onder dezelfde voorwaarden als iedereen.

Wanneer de gebruikers onafhankelijker worden, ervaren familieleden en verzorgers dat ze hun ondersteuningstijd kunnen verkorten. Ze voelen zich minder gestrest, rustiger en merken dat ze meer tijd hebben voor hun eigen activiteiten en werk, waardoor ze een betere kwaliteit van leven hebben.


Meer vertrouwen om het dagelijks leven aan te kunnen

Gebruikers hebben het gevoel dat ze gebeurtenissen beter beheersen en minder gestrest raken. De tools voorkomen onverwachte gebeurtenissen, verhogen de voorspelbaarheid, geven de gebruikers een beter vermogen om met moeilijke situaties om te gaan, zorgen ervoor dat ze zich veiliger voelen en hun angst verlichten. Het gevoel controle te hebben, verhoogt het zelfvertrouwen, waardoor de gebruiker zich comfortabeler voelt in sociale situaties en de gebruiker meer vertrouwen geeft om zijn dagelijkse leven zelf te kunnen plannen en beheren.


Verbeterd vermogen om tijd en dagelijks leven te structureren en te beheren

De cognitieve hulpmiddelen van Abilia helpen gebruikers bij het bijhouden van dagen van de week, data en tijd, en bij het structureren, beheren en uitvoeren van dagelijkse activiteiten, waardoor het concentratievermogen van de gebruiker wordt verbeterd en ondersteuning wordt geboden bij het onthouden van evenementen. De tools compenseren een gebrek aan tijdverwerkingsvermogen en het leven wordt beter beheersbaar en gemakkelijk. Studies hebben zelfs geconcludeerd dat het gebruik van de tools het begrip en gevoel voor tijd van de gebruiker en hun geheugencapaciteit kan vergroten, waardoor gebruikers het dagelijkse leven zelf kunnen plannen, structureren en beheren.


Verhoogde kans om een ​​baan te krijgen en te behouden

Het gebruik van cognitieve hulpmiddelen, zoals die van Abilia, verhoogt de kans dat gebruikers een baan krijgen en behouden of meer gaan werken, hetzij op de open arbeidsmarkt of op de markt met loonsubsidie. Dit resulteert in een betere economie voor de gebruiker.


Wilt u meer lezen?

Ga naar de Engelstalige website van Abilia.com en lees meer over elk waardegebied waarvoor we wetenschappelijke ondersteuning hebben.
U kunt de referentielijst voor wetenschappelijk onderzoek hier vinden. (Engelstalig)

Scroll naar boven