Lichamelijke beperking

Mensen met een lichamelijke beperking hebben om verschillende redenen moeite om bepaalde delen of hun hele lichaam te verplaatsen. Dit kan een impact hebben op cognitie, perceptie, communicatie, mobiliteit en grove en fijne motoriek. Lichamelijke beperking is een verzamelnaam voor verschillende diagnoses die aangeboren kunnen zijn, of die het gevolg kunnen zijn van letsel of ziekte. Enkele voorbeelden van diagnoses zijn hersenverlamming, neurale buisdefecten, spierziekten, reuma of verworven hersenletsel.

 

Hoe kan het dagelijkse leven met een lichamelijke beperking eruit zien?
  • U kunt misschien niet zelf beslissen wanneer en hoe u dingen doet.
  • U hebt misschien moeite om contact met anderen te houden en u voelt je misschien sociaal geïsoleerd.
  • Zitten of liggen in dezelfde positie kan pijn veroorzaken.
  • U hebt mogelijk hulp en ondersteuning nodig bij activiteiten.

Het hebben van een lichamelijke handicap betekent vaak sterk afhankelijk zijn van andere mensen, wat heel vaak kan aanvoelen als een aantasting van uw integriteit. U kunt een lichte lichamelijke handicap hebben die uw mobiliteit niettemin zodanig beperkt dat u niet meer dan een tijdje achter elkaar kunt bewegen, of misschien is uw mobiliteit zo beperkt dat u permanent aan bed gebonden bent of dat u gebruik altijd een rolstoel.

Hoe kunnen we u helpen?

Er zijn veel verschillende soorten hulpmiddelen die u in uw dagelijks leven kunnen helpen en u meer onafhankelijkheid in uw huis kunnen geven. Dit kan bijvoorbeeld zijn door zelf lichten aan en uit te zetten, tv kijken en naar muziek luisteren, uw zit- of ligpositie aanpassen, een deurintercom beantwoorden en bezoekers door de voordeur binnenlaten, en nog veel meer. Met behulp van onze draadloze zenders en schakelaars kunnen we onze hulpmiddelen aanpassen aan uw specifieke behoeften. Hiermee kunt u grote delen van uw huis bedienen met alles, van afstandsbedieningen tot dingen bedienen met een van uw voeten of door met een oog te knipperen.

Hoe u uw hulpmiddelen ook bedient, de producten van QuoVadis kunnen alles bieden wat u nodig zou kunnen hebben om met de wereld om u heen te communiceren. U kunt bijvoorbeeld gesprekken voeren via communicatiehulpmiddelen op basis van spraaksynthese, telefonie, teksten of Skype. Gebruik sociale media en surf op het net, net als iedereen. Hierdoor kunt u gemakkelijk contact houden met uw naasten en zonder fysiek aanwezig te zijn.

Handige producten

Lightwriter

GEWA connect

Control Omni

Scroll naar boven